skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Celine de Geus geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Celine de Geus, moeder van onze zoon Mason van 4,5 en 27 weken zwanger van onze dochter die we rond de kerst verwachten. Ik ben opgeleid tot (medisch) secretaresse maar ben sinds de geboorte van onze zoon door omstandigheden thuismoeder geworden. We hebben ervoor gekozen dit maar even zo te laten… maar goed ook aangezien nummer 2 onderweg is en ik ook niets van haar babytijd wil missen!

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Nadat onze zoon naar school ging, kwamen de muren een beetje op me af, maar ik was er niet aan toe om echt te gaan werken. Mijn tante is ook een vrijwilligster bij Stichting Babyspullen, zij heeft me ingelicht over wat het werk precies inhoudt en hoe leuk het is om deel uit te maken van het team van vrijwilligers.

 

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn als moeder van een pasgeboren baby. Het is zwaar, zowel emotioneel, fysiek en financieel, Als ik dan iets kan doen, al is het maar iets kleins, om voor een nieuwe moeder de start ietsje gemakkelijker te maken zet ik mij daar graag voor in.

 

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik ondersteun bij Stichting Babyspullen met veel plezier het mailteam. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk andere moeders van Stichting Babyspullen op te hoogte te brengen zodat ook zij hun kleertjes en spullen inleveren. En misschien ook wel als vrijwilliger aan de slag gaan…

 

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Ik vind het erg leuk om weer aan het werk te zijn in de administratie. Dat doe ik graag. Daarnaast is het erg fijn om contact te hebben met vrijwilligers en moeders. Er is altijd iemand die een praatje met je maakt ook al ben je nieuw. Ook vind ik het zelf heel fijn om vragen te kunnen stellen over kinderen en opvoeden, zo hebben we vorige week nog besproken wat de geschikte leeftijd zou zijn voor een kind om alleen naar school te lopen… niemand die je raar aankijkt of een vreemd antwoord geeft, zo fijn!!!!

 

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Uiteraard omdat Stichting Babyspullen ontzettend goed werk doet. Daarnaast is het gewoon leuk en gezellig. Er moet hier niets en er wordt ook niets van de verwacht, maar jouw inzet altijd zal worden gewaardeerd, hoe klein dan ook.

 

Wil je na het lezen van het interview met Celine net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top