skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Caroline van Osch geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Caroline van Osch, de trotse oma van drie mannetjes van twee jaar. Ik werk parttime als boekhoudster en pas twee dagen per week op de tweeling van mijn dochter. Ik sport veel en houd van handvaardigheid.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Ik ben de laatste jaren minder gaan werken en was van plan om weer iets te gaan doen als vrijwilligster. Ik las een advertentie van de stichting in de krant en dacht ‘Dat is precies waar ik wil helpen’.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik vond het geweldig om via de stichting iets te kunnen doen voor baby’s en peuters die slachtoffer zijn van de omstandigheden en de mogelijkheid te hebben om een bijdrage te leveren.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Er staat dagelijks een lijst met “to do” klaar en ik pak gewoon een taak die mij aanspreekt. Het gaat van sorteren, vouwen, controleren en opruimen tot babystartpakketten maken.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het werk bij de stichting geeft mij voldoening omdat ik weet dat elke minuut die ik daar doorbreng ik een steentje bijdraag om een mooi doel te bereiken. Iedereen is gemotiveerd en doet zijn best voor onbekende gezinnetjes.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Marjolein en haar team werken hard om te kunnen overleven. Elke maand moeten de kosten worden betaald en de organisatie blijven draaien. Dus GIFTEN en VRIJWILLIGERS zijn onmisbaar voor de continuïteit van de Stichting Babyspullen.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik wil graag Rina Knol in de spotlight zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Caroline net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top