skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen we (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben we Annemarie Zantingh geïnterviewd. 
Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Annemarie Zantingh, ik ben 28 jaar oud en woon in Koekange (Drenthe) samen met mijn man en onze kinderen Sofie (3) en Bram (1). Na jaren als activiteitenbegeleider in de ouderen- en gehandicaptenzorg te hebben gewerkt (en nog een uitstapje te hebben gemaakt naar de kinderopvang), ben ik in november 2016 gestart met een opleiding tot HRM-medewerker. Ik heb hiervoor een werkervaringsplaats als medewerker personele zaken en sinds september 2017 ook nog een extra baan in dezelfde functie met een ander aandachtsgebied. Druk genoeg dus! Ik hoop medio 2018 mijn diploma te halen.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Tijdens de zwangerschap van onze dochter in 2014 zag ik Stichting Babyspullen via Facebook voorbijkomen. Het doel sprak mij meteen enorm aan. Omdat ik toen net weer een nieuwe baan had, had ik helaas geen tijd om actief iets met mijn interesse te gaan doen. Ik ben de stichting wel gaan volgen en nadat ons zoontje geboren was, heb ik toch de knoop doorgehakt om actief vrijwilliger te worden. Dus op naar Heerhugowaard! Sinds juli 2016 staat de container bij ons thuis.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Ik vind het geweldig dat er oprecht aandacht wordt besteed aan armoede onder jonge gezinnen in Nederland. Ook de wijze waarop de pakketten kunnen worden aangevraagd sprak mij aan. Daarnaast is het een laagdrempelige stichting, er wordt niet van je verwacht dat je er dagelijks mee bezig bent.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik heb inzamelpunt Koekange onder mijn hoede en probeer actief goederen te werven via lokale acties of via verkoop en weggeefhoeken op Facebook. Daarnaast heeft mijn tweede inzamelingscontainer een (tijdelijk) onderkomen gevonden bij mijn oude werkplek (nu gesitueerd in Dedemsvaart). De medewerkers en cliënten beleven enorm veel plezier aan het sorteren van de babykleding en ik ben hun aanspreekpunt.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

De enthousiaste reacties van donateurs en het feit dat de stichting in ruim een jaar tijd in deze regio al veel meer naamsbekendheid heeft gekregen. Maar bovenal het gevoel dat je krijgt als je weet dat je met deze inzet zoveel nieuwe vaders, moeders en baby’s blij maakt. Want; ieder kind heeft recht op een goede start!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Omdat we nog veel meer bekendheid moeten krijgen in Nederland zodat we alle gezinnen die het financieel zwaar hebben kunnen helpen.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik zou graag Ciska de Jager-van Merkenstein in de spothlight zetten.

Wil je na het lezen van het interview met Annemarie net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top