skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen

 Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Anja Schrevel geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Anja Schrevel en ik ben getrouwd met Paul. Samen hebben we drie kinderen en twee kleindochters. Een derde kleinkind is onderweg. Na een hectische werkzaam leven ben ik in de luwte terecht gekomen waardoor er ruimte ontstond om nieuwe dingen te doen. Eentje daarvan is het voorzitterschap bij Stichting Babyspullen. Daarnaast ben ik lid van de Raad van Commissarissen bij de sociale werkvoorziening Noorderkwartier en ben ik parttime werkzaam in de uitvaartverzorging.

Doordat ik nu minder werk en vaker thuis ben op het schip waarop wij wonen, klipperaak Passie en Strijd, hebben we een hondje, Silke, die ik vaak bij me heb als ik naar Heerhugowaard ga.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Ik zag de vacature hiervoor die me enorm aansprak en na de sollicitatieprocedure ben ik vanaf oktober 2016 aan de slag gegaan.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Werken voor een goed doel, baby’s een goede start geven, is iets wat mij motiveert de handen uit de mouwen te steken. Ik vind het belangrijk om werk te doen waardoor de wereld mooier wordt en dat is iets wat we samendoen met veel vrijwilligers bij de stichting.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Als voorzitter probeer ik onze directeur Marjolijn zo goed mogelijk te helpen. Dat is door bijvoorbeeld met haar samen een keigoede begroting en jaarverslag te maken die klinkt als een klok.  Waarin het kraakhelder is wat we samen willen bereiken, hoe we dat samen gaan doen en wat het resultaat aan het eind van het jaar moet zijn. Daarnaast voel ik me verantwoordelijk voor een goede sfeer in het bestuur en dat we als bestuur op tijd doen wat nodig is om onze stichting te laten groeien en bloeien.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Ik vind ons doel geweldig! En wat zo fijn is dat onze babystartpakketten een verschil maken in het leven van mensen die een kindje verwachten maar onvoldoende middelen hebben spulletjes te kopen.  Wij dragen samen bij aan een goede start van een nieuw leven. Dat we ons werk met zovelen samendoen, ieder naar haar of zijn eigen expertise, maakt me dankbaar, trots en blij.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?

Omdat ons doel zo enorm belangrijk is! Gelukkig is dat nu ook wetenschappelijk onderbouwd in het boek van professor Tessa Roseboom, “De eerste 1000 dagen” waarin het belang van een goede start van een mensenleven wetenschappelijk beschreven is op de terreinen van gezondheid en welzijn.

Bij een goede start zijn de kansen verder in het leven groter

 

Wil je na het lezen van het interview met Anja Schrevel net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/

Back To Top