skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 230 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Anja Bijtjes geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Anja Bijtjes, samen met mijn vriend Mark en ons zoontje Billy van bijna twee wonen wij in Beverwijk. Drie dagen in de week werk ik als teamondersteuner bij het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam.

 

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?

Toen ik zes maanden zwanger was, raakte ik mijn baan kwijt in verband met een reorganisatie. Omdat ik geen type ben om de hele dag thuis te zitten, ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk. Op Facebook kwam ik een vacature tegen waarin Stichting Babyspullen op zoek was naar sorteer- en inpakvrijwilligers. Ik kende de Stichting niet, maar wat een super goed initiatief! Heb meteen een mail gestuurd en kon al snel aan de slag.

 

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Wanneer wij gingen shoppen voor onze kleine, konden we vrijwel alles kopen wat we mooi/leuk vonden. Het besef dat dit helaas ook heel anders kan zijn en dat sommige mensen niet eens geld hebben om de basisspullen, zoals een bedje, commode e.d. te kopen, raakt me. Daarom draag ik heel graag mijn steentje bij aan het verminderen van kinderarmoede in Nederland.

 

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik houd me bezig met social media; twee dagen in de week beheer ik het Instagram-account.

 

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het samen met de andere Instagram-vrijwilligers bedenken hoe we ons bereik kunnen vergroten en de vrijheid om dat zelf vorm te geven. We zien dat we steeds bekender worden als Stichting en dat is fantastisch. Mooi vind ik de dankbaarheid van mensen die de pakketten ontvangen en de lieve en ontroerende berichtjes die ze sturen, daar doe je het voor.

 

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

De cijfers liegen er niet om.. 1 op de 9 kindjes in Nederland groeit op in armoede en in de grote steden is dat zelfs 1 op de 4. Hulp is dus hard nodig. Stichting Babyspullen biedt deze hulp, maar kan dit niet zonder vrijwilligers. Je kunt je op zoveel manieren nuttig maken en al is het maar een paar uurtjes in de week, iedere hulp is welkom. Het geeft zo’n goed gevoel om iets te doen voor een ander… elk kindje wat wij kunnen helpen is er tenslotte één.

 

Wil je na het lezen van het interview met Anja Bijtjes net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op  https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-geven/.

 

 

Back To Top