skip to Main Content

De vrijwilligers achter Stichting Babyspullen 

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels 140 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Ada Gallis geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Ada Gallis. Ik ben inmiddels 64 jaar en ik heb een zoon, een dochter en een kleinzoon. Ik werk als demonstratrice bij de Dekamarkt in Zwaag.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?

Ik ken Marjolijn Hermus van City Box, daar hebben we allebei gewerkt. Toen dat werd overgenomen, werden we ontslagen. In die tijd was mijn man ziek en kon ik hem verzorgen.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?

Nadat ik voor mijn man heb gezorgd, heb ik nog een half jaar fulltime als Call Center Agent gewerkt. Toen ik daar weg moest heb ik mij meteen bij de Stichting Babyspullen aangemeld.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?

Ik ben voornamelijk bezig in het mailteam, maar wanneer dat niet nodig is, help ik ook graag bij het vouwen.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?

Het werk bij Stichting Babyspullen is zeer nodig. Wij kunnen op deze manier zo veel gezinnen helpen en wanneer je dan ook nog mooie en dankbare reacties terugkrijgt is het helemaal mooi.

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? 

Wij hebben nog heel veel handen nodig om alles goed te sorteren, vouwen en de startpakketten maken. Verder kunnen er nog veel inzamelpunten bijkomen.

Welke vrijwilliger van Stichting Babyspullen wil jij de volgende keer in de spotlight zetten?

Ik wil graag Katinka in de spotlights zetten, zij helpt ook waar het kan.

Wil je na het lezen van het interview met Ada net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op deze pagina om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op hier.

Back To Top