… omdat elk kind recht heeft op een goede start!

Vacature vrijwilligerscoördinator

Wil jij bijdragen aan een goede start voor elk kind? En ben jij een gedreven, proactief mensenmens? Word dan vrijwilliger bij Stichting Babyspullen!

Voor de versterking van ons enthousiaste vrijwilligersteam in het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard zijn wij op zoek naar een:

Vrijwilligerscoördinator
(2 dagdelen)

Wat doe je?

In deze vrijwilligersfunctie ben je samen met twee andere vrijwilligerscoördinatoren verantwoordelijk voor circa 50 sorteer- en inpakvrijwilligers. Je begeleidt de vrijwilligers, verzorgt de dagstart, houdt evaluatiegesprekken en je bent het eerste aanspreekpunt bij vragen en/of problemen. Daarnaast ben je ook (deels) verantwoordelijk voor het werven van nieuwe sorteer- en inpakvrijwilligers. Hierbij kun je denken aan het beoordelen van nieuwe sollicitaties, het voeren van sollicitatiegesprekken en administratieve taken rondom het beheren van vacatures.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een zelfstandig en proactief persoon. Je bent een mensenmens en vindt het leuk om vrijwilligers te begeleiden en te enthousiasmeren. Je kan goed communiceren en neemt zelf initiatieven. Daarnaast ben je handig met computers (denk hierbij aan Outlook, Excel en een CRM-systeem). Je bent 2 dagdelen aanwezig in het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard.

Wat krijg je ervoor terug?

Al onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Een goede start voor elke baby willen we natuurlijk allemaal en op deze manier kan iedereen hier heel praktisch een steentje aan bijdragen. Verder vergroot je je sociale netwerk, lever je een maatschappelijke bijdrage en ben je van harte welkom op de jaarlijkse BBQ met alle vrijwilligers!

Wie zijn wij?

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in sommige grote steden is dat zelfs 1 op 4 kinderen. Dagelijks gaat het om meer dan 50 baby’s die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen zet zich in voor deze kinderen. De stichting verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties gratis uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Stichting Babyspullen is een landelijke organisatie die werkt vanuit Heerhugowaard. Bij de stichting werken meer dan 200 vrijwilligers die actief zijn op diverse vlakken: van het inzamelen, transporteren, sorteren en inpakken van de kleding en babyspullen tot aan ondersteuning op het gebied van administratie, communicatie, evenementen, transport etc.

Interesse?

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Stuur dan je motivatie en cv naar recruiter Kim Werensteijn, vacatures@stichtingbabyspullen.nl. Ook voor vragen over de functie kun je bij haar terecht via dit mailadres.

Naast deze vacature hebben wij ook veel andere mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten. Kijk op www.stichtingbabyspullen.nl voor actuele vacatures of stuur je cv met een begeleidende mail naar bovenstaand mailadres. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen wat de mogelijkheden zijn.

Spread the love