skip to Main Content

Sinds enkele jaren wordt Stichting Babyspullen ondersteund door de SESAM Academie. De Sesam Academie adviseert en ondersteunt maatschappelijke organisaties waar vrijwilligers werken. De adviseurs van de SESAM Academie zijn zelf ook vrijwilligers en de afgelopen jaren hebben ze Stichting Babyspullen met een viertal opdrachten geholpen. Bijna alle opdrachten aan SESAM zijn door het Kansfonds gefinancierd. 

We vertellen je graag meer over wat de SESAM Academie de afgelopen jaren voor Stichting Babyspullen heeft gedaan en wat ze nu nog voor ons doen. 

Businessplan en meerjarenbegroting

De eerste opdracht waar de SESAM Academie Stichting Babyspullen mee heeft geholpen was het opzetten van een businessplan en meerjarenbegroting. Daarbij ging het vooral om de groei van een organisatie met alleen maar vrijwilligers naar een professionele stichting met een of meer mensen in dienst. Om die mensen salaris te kunnen betalen, stelde het Kansfonds drie jaar lang een subsidie ter beschikking. Het was een belangrijke stap om nog meer kinderen een goede start te kunnen geven. 

Een mooie en gulle donatie

Voor de tweede opdracht gingen twee adviseurs van de SESAM Academie aan de slag met verschillende vraagstukken uit het jaarverslag, waaronder een logistiek en PR vraagstuk. Een hele mooie bijkomstigheid voor Stichting Babyspullen was dat een van de adviseurs via zijn netwerk een donatie van 12.000 euro binnen wist te halen. Met behulp van deze donatie werd de bovenverdieping van het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard verbouwd en werd er een vorkheftruck gekocht om spullen naar boven te tillen. Een jaar later lukte het dezelfde adviseur om nog eens hetzelfde bedrag op te halen.

Interim voorzitter en coaching voor de directeur

Op 1 juli 2019 ging er vanuit de SESAM Academie een interim voorzitter bij Stichting Babyspullen aan de slag. Ingrid Bartelsman ging onder meer aan de slag met het optimaliseren van de werkwijze van het bestuur, was een klankbord voor Marjolijn en gaf algemene managementadviezen. Het Kansfonds financierde dit voorzitterschap voor 4 uur in de week voor een periode van 11 maanden.

Een toekomstbestendig businessplan

In de meest recente opdracht werken 2 adviseurs van de SESAM Academie aan een advies voor een toekomstbestendig businessplan. Ze begonnen in januari 2020 met het interviewen van belangrijke personen binnen Stichting Babyspullen en eind juni is een eerste analyse gepresenteerd. De adviseurs hebben aanbevelingen gedaan hoe Stichting Babyspullen een stabielere toekomst tegemoet kan gaan. Met deze aanbevelingen kunnen het bestuur en de medewerkers van Stichting Babyspullen verder bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. 

Stichting Babyspullen heeft veel waardering voor de SESAM Academie en het Kansfonds die deze ondersteuning mogelijk maakten.

Back To Top