skip to Main Content

Stichting Babyspullen is dit jaar een van de doelen aan wie het Guusje Nederhorst Fonds steun verleent. Dit doet ze door de donatie van in ieder geval Woezel & Pip 5000 etuis – voor in onze startpakketten – met daarin een speen, pluche, hydrofiel en een boekje. Zachte en liefderijke producten.

Op donderdag 4 juli 2019 kwam Lucy Woesthoff van het Guusje Nederhorst Fonds samen met ambassadeurs als Ellen Hoog, Naomi van As, Kirsten Schilder, Rachel van Sas en Jennifer Ewbank naar Stichting Babyspullen om 1000 etuis te vullen en te helpen met het inpakken van babystartpakketten.

50 baby’s per dag worden in armoede geboren

Het was een geweldige dag. We begonnen de dag met koffie en thee, een presentatie over Stichting Babyspullen en een rondleiding door het sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard. De dames waren allemaal erg onder de indruk van de cijfers: 1 op de 9 kinderen die in armoede worden geboren. Dat zijn 50 baby’s per dag. Zoveel ouders die bij de geboorte van hun kindje niet over de basis benodigdheden beschikken.

Een dag hard werken

Er is de hele dag keihard gewerkt! We begonnen met het inpakken van de Woezel & Pip etuitjes. In totaal hebben we 1000 etuitjes ingepakt.

We konden helaas niet verder omdat de eerste lading geleverde knuffeltjes op waren (de knuffeltjes worden in delen geleverd om ervoor te zorgen dat wij voldoende plek hebben voor de pallets).

Daarna zijn we verder gegaan met het inpakken van babystartpakketten. In totaal hebben we 67 pakketten ingepakt. Daarmee hebben we de achterstand ingelopen naar nog maar 10 pakketten. Zodra de voorraad weer is aangevuld, kunnen we ook de laatste achterstand wegwerken. Er zijn ook 5 rode containers geleegd en weggevouwen en is er voorgesorteerd.

Zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor

Het was een geweldige dag met veel publiciteit voor de stichting, iets wat in het kader van onze zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor ontzettend belangrijk is. 

In 1 dag hebben bijna 500 nieuwe volgers op Instagram erbij en 4 nieuwe donateurs, fantastisch! Ook RTL Boulevard kwam filmen. Dit item is op zaterdag 6 juli 2019 uitgezonden.

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers

Wij vinden het fantastisch dat we dit jaar met het Guusje Nederhorst Fonds samen mogen werken. We willen alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp en ze zijn uiteraard van harte welkom om nog eens te komen helpen! Onze bijzondere dank gaat uit naar Lucy Woesthoff, omdat zij zich persoonlijk zo inzet voor Stichting Babyspullen. Daarnaast zijn we ook erg blij met de hulp van Rachel van Sas, die ons als vrijwilliger wil gaan helpen met Instagram. Tot slot willen we Kirsten Schilder bedanken voor haar inzamelactie en de auto vol met spullen die dit heeft opgeleverd. Geweldig dat ze in zo’n korte tijd zoveel heeft ingezameld en daarnaast ook nog een aantal schaarse items voor ons heeft ingekocht.

Over het Guusje Nederhorst Fonds

Het Guusje Nederhorst Fonds is opgericht ter liefdevolle nagedachtenis aan de in 2004 overleden Guusje Nederhorst-Woesthoff, de bedenkster van Woezel & Pip. Het Guusje Nederhorst Fonds (GNF) is een initiatief van Dinand en Lucy Woesthoff en heeft als doel om alle relevante projecten die kind en dier centraal stellen, te ondersteunen. Hiertoe kiest het Fonds elk jaar twee goede doelen aan wie zij financiële steun biedt. Zo kunnen we nóg meer kinderen en dieren die onze aandacht, hulp en steun hard nodig hebben, helpen.

Back To Top