skip to Main Content

Welkom bij de Stichting Babyspullen Podcast! Deze podcast laat jou kennismaken met Stichting Babyspullen, waarom onze stichting zo hard nodig is en hoe het reilen en zeilen er binnen onze stichting aan toe gaat. Onze vrijwilligers vertellen wat ze doen en waarom zij dit doen. En de bedrijven en gemeenten waar wij mee samen komen doen ook hun verhaal. Kortom: jij gaat alle ins en outs van Stichting Babyspullen horen! En wil jij ons ook helpen met een donatie van geld, spullen of als vrijwilliger – stuur ons gerust een berichtje via info@stichtingbabyspullen.nl.

Podcast #1 – Maak Kennis met Stichting Babyspullen

In deze eerste aflevering van de podcast reeks van Stichting Babyspullen spreekt oprichtster Marjolijn Hermus over het ontstaan van de stichting en alle activiteiten om baby’s en jonge kinderen die opgroeien in armoede te helpen met een goede start. In deze aflevering komt dit alles en meer aan bod.

 

Podcast #2 – Doneren van Babyspullen

Wat kan allemaal gedoneerd worden aan Stichting Babyspullen en wat wordt er gedaan met deze babyspullen? Deze vragen en meer zullen uitgebreid beantwoord worden door oprichtster Marjolijn Hermus.

Podcast #3 – Inzamelpunten aan het woord

In deze aflevering vertellen Carmen en Alicia die een Stichting Babyspullen inzamelpunt hebben waarom zij zich eigenlijk voor Stichting Babyspullen inzetten en hoe het in zijn werk gaat om inzamelpunt te zijn.

Podcast #4 – Transport

Hoe komen de gedoneerde spullen bij Stichting Babyspullen terecht? En hoe is dit allemaal geregeld? In deze aflevering vertellen Nanda en Kees over het transport bij Stichting Babyspullen.

Podcast #5 – Sorteren

In deze podcast vertellen sorteervrijwilligers Jo en Herlene over het sorteren bij Stichting Babyspullen. Wat gebeurt er tijdens het sorteren en waar wordt allemaal op gelet? Jo en Herlene zullen al deze vragen beantwoorden.

 

Podcast #6 – Inpakvrijwilliger -Maken startpakketten

Stichting babyspullen gaat in gesprek met Anneke en Willie die vertellen over hun werk als inpakvrijwilliger bij Stichting Babyspullen.

Podcast #7 – Ontvangster babystartpakket aan het woord

We spreken in deze podcast Saskia, ontvangster van een van onze babystartpakketten. Hoe was de situatie toen ze het pakket ontving en hoe gaat het nu?

 

Podcast #8 – In gesprek met vrijwilligster Heleen van Egmond

Waarom doen mensen eigenlijk vrijwilligerswerk? In deze podcast komt vrijwilliger Heleen van Egmond aan het woord over waarom ze vrijwilligerswerk doet en wat het precies inhoudt.

 

Podcast #9 – Hoe verloopt het recruitmentproces?

Hoe werkt de werving en selectie bij Stichting Babyspullen precies? HR-officer Carolien vertelt je meer.

 

Podcast #10 – “Het belang van de eerste 1000 dagen” met Prof. Dr. Tessa Roseboom

Stichting Babyspullen gaat in gesprek met Prof. Dr. Tessa Roseboom, hoogleraar Vroege ontwikkeling en gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Zij vertelt waarom de eerste 1000 dagen in het leven van een kindje zo belangrijk zijn.

 

Podcast #11 – Regiocoördinatoren

Stichting Babyspullen gaat in gesprek met vrijwilligers Martina en Regina over hun functie als regiocoördinator. Wat is een regiocoördinator en wat doen ze precies? Al deze vragen en meer zullen vandaag beantwoord worden.

 

Podcast #12 – Armoede krijg je gratis

Stichting Babyspullen spreekt met Stella de Swart over het boek dat ze heeft geschreven “Armoede krijg je gratis”. Je hoort meer over haar inspiratie voor het boek, dat gaat over Stella haar eigen leven waarin ze van welvarende vrouw in de bijstand terecht kwam en wat dat voor haar betekende. 

 

Podcast #13 – Samenwerking Gemeente Sittard-Geleen

Vandaag praten we met Lisette en Pauline, beiden werkzaam bij Gemeente Sittard-Geleen, over de succesvolle samenwerking met Stichting Babyspullen en wat ze binnen de gemeente allemaal doen voor kansarme gezinnen met kinderen.

 

Podcast #14 – Opslagpunt Independent Recruiters

Stichting Babyspullen spreekt met Olfertjan Niemeijer van de organisatie Independent Recruiters: een van de centrale opslagpunten in het land die Stichting Babyspullen helpt met de opslag van babyspullen.

 

Podcast #15 – Gemeente Alblasserdam aan het woord

In deze podcast lichten Kees Jongmans (tijdelijk wethouder) en Mariëlle Verhoeven (aanjager armoedebestrijder) toe hoe en waarom ze Stichting Babyspullen steunen en wat dit teweeg brengt binnen de gemeente voor baby’tjes binnen gezinnen die het financieel wat minder hebben.

 

Podcast #16 – In gesprek met bestuursvoorzitter Mary

In deze podcast spreken we met Mary Kearney, voorzitter van bestuur Stichting Babyspullen. Hoe is zij met de stichting in aanraking gekomen en wat houdt het in om voorzitter van de stichting te zijn.

Podcast #17 – Gouden vriend MamaLoes vertelt

Loes de Volder van MamaLoes vertelt in deze podcast waarom zij ons helpen, waarmee ze Stichting Babyspullen helpen en wat we allemaal kunnen doen om elkaar te helpen.

Podcast #18 – Social Media bij Stichting Babyspullen

In deze podcast spreken we Jikke, social media coördinator bij Stichting Babyspullen, over alles wat zij en het social media team doen voor de stichting op Facebook en Instagram.

Podcast #19 – Mirjam Millenaar – Sorteerlocatie Utrecht

In deze podcast spreken we met Mirjam Millenaar over hoe ze bij Stichting Babyspullen terecht is gekomen en hoe het er nu aan toe gaat bij de nieuwe sorteerlocatie in Utrecht.

Back To Top