skip to Main Content
stichting babyspullen nl doet

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart was het tijd voor NLdoet. Dit zijn landelijke vrijwilligersdagen georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens deze grote vrijwilligersactie in Nederland wordt iedereen uitgedaagd om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Stichting Babyspullen doet hier al voor de vijfde keer aan mee. Net als tijdens de vorige editie is ervoor gekozen om in het distributiecentrum in Heerhugowaard babyspullen te gaan sorteren en inpakken. Door de enorme vraag naar de babystartpakketten is het sorteren en inpakken nauwelijks bij te benen voor onze vrijwilligers. Tot nu toe zijn er in 2018 al 1140 pakketten verstrekt!

NLdoet kwam dit jaar op een heel gunstig moment want er was geen enkele lege rolcontainer meer beschikbaar om in te sorteren. Tegelijkertijd puilt de plek waar de voorraad ligt behoorlijk uit. Tijdens de drie georganiseerde NLdoet-momenten is er enorm veel gedaan door alle vrijwilligers! Er zijn maar liefst 16 bomvolle rolcontainers geleegd. Dit houdt in dat de kleding wordt gesorteerd op item/maat en vervolgens wordt opgevouwen.

Daarnaast zijn er maar liefst 70! babystartpakketten gemaakt, met nog 10 pakketten die bijna afzijn!  Dit is knap werk want de gehele voorraad vòòr NLdoet was nog geen 20 pakketten in totaal. Dit heeft er wel voor gezorgd dat de verzorgingsproducten nu echt op zijn!

Wij kregen hulp van 29 NLdoet-vrijwilligers en werden daarbij ondersteund door 18 vaste vrijwilligers van Stichting Babyspullen. Superleuk dat een groot aantal van de NLdoet vrijwilligers heeft aangegeven ons vaker te gaan helpen! Daar zijn wij ontzettend blij mee want wij kunnen altijd extra handen gebruiken!

Dit geweldige resultaat is allemaal bereikt met dank aan zoveel lieve vrijwilligers, chapeau! Extra lief en leuk waren de twee taartjes die door Met Heerhugowaard werden bezorgd tijdens de vrijdag van NLdoet.

Op naar de volgende editie van NLdoet, wie weet kunnen wij dan op nog meer locaties zulke lieve vrijwilligers vinden?!

Back To Top