skip to Main Content

Afgelopen week vond NL Doet, de grootste landelijke vrijwilligersactie, op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei plaats. Op ruim 5500 locaties konden mensen kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om belangeloos een steentje bij te dragen. 

Veel werk verzet

Ook bij Stichting Babyspullen kon men terecht om de handen uit de mouwen te steken. Zowel op onze locatie in Heerhugowaard als de onlangs nieuw geopende locatie in Utrecht kon men helpen met o.a. het sorteren van alle binnengekomen spullen en het vouwen van alle babykleding.  Er is veel werk verricht, in totaal 9 kliko’s aan spullen zijn door de handen van deze vrijwilligers gegaan.

Wij sluiten dit weekend van de Oranje Fonds NL Doet actie af met een geweldig warm gevoel. Alle lieve vrijwilligers en de bergen vrijwilligerswerk die verzet zijn, helpen ons weer een groot aantal nieuwe babystartpakketten te kunnen samenstellen voor jonge ouders om hun kindje ook de goede start te kunnen geven, die je je kind wilt geven.  En als kers op de taart waren we volop in de media aanwezig, tot op het NOS 8 uur Journaal (vanaf 19:24 min).  

Locatie Utrecht in de spotlight

Stichting Babyspullen Utrecht deed voor de eerste keer sinds haar opening afgelopen april mee met NL Doet en wat kijken we trots terug op een fantastisch geslaagd evenement!

Regio Coördinator Martina Priekaar organiseerde vrijdag en zaterdag een sorteermarathon en kreeg hierbij hulp van niet alleen hard werkende enthousiaste vrijwilligers, ook college B&W Utrecht droeg haar steentje bij in de persoon van Jeugdwethouder Eelco Eerenberg die kwam helpen met het sorteren van babykleertjes (en zelfs kleertjes doneerde van zijn eigen dochtertje Suus).
Zijn verhaal en een interview met Martina kun je lezen en zien op regionale TV zender RTV Utrecht. Bekijk het hier.

Martina gaf vrijdagmorgen het startsein om 07:30 voor de landelijke vrijwilligersactie met een live interview voor NPO radio 1 (hier terug te beluisteren op 1:49 en 2:37) waarna er twee dagen lang bergen kleertjes door de handen van de vrijwilligers zijn gegaan en hebben zij ons geholpen met het sorteren van babyspullen om zo ieder kindje een goede start te gunnen.


Lieve vrijwilligers, dank jullie wel!

Meer lezen ? Ook het NOS schreef, naast de uitzending op het 8 uur journaal, nog een mooi stuk op hun website. Lees het artikel hier.

Back To Top