Algemeen persbericht

PERSBERICHTLogo Stichting Babyspullen

Alkmaar, <maand> 2015

1 op de 9 kinderen groeit op in armoede

Stichting Babyspullen: praktische hulp voor baby’s geboren in armoede

Stichting Babyspullen verzamelt  gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekt zij gratis via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus.  “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.”

Ontwikkeling

De stichting ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. “We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen”, vertelt Hermus.  Zo startte Stichting Babyspullen in 2012 vanuit een zolderkamer. Anno 2015 is de organisatie flink gegroeid. “We werken inmiddels met een team van 80 vrijwilligers verspreid over het land, we hebben zo’n  100 inzamelpunten waar mensen hun gebruikte of nieuwe babyspullen kunnen inleveren en we hebben een groot netwerk van professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken”, aldus Hermus.

Hulp geven

Stichting Babyspullen werkt uitsluitend met vrijwilligers en is afhankelijk van bedrijven en particulieren die het doel steunen. Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Meer informatie over hoe bedrijven en particulieren het werk van de stichting kunnen ondersteunen, is te vinden op www.stichtingbabyspullen.nl. Hermus: “Wij zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven”.

Stichting Babyspullen

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s  die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen helpt!

Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2014 zijn 1240 pakketten door het hele land verspreid. In 2015 zullen dit naar verwachting 1500 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 80 vrijwilligers.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sasja Spek: 06-55342376 of via MC-team@stichtingbabyspullen.nl. Meer informatie over Stichting Babyspullen vindt u op www.stichtingbabyspullen.nl.

Spread the love