skip to Main Content

Toen ik een half jaar geleden in de lokale krant las dat er moeders zijn die geen luiers voor hun kindje kunnen kopen wist ik meteen; hier moetenwe iets mee! Bij ons sportprogramma trainen elke week zo’n 200 moeders die vast nog babyspullen op zolder hebben waar ze niets meer mee doen. Zo ontstond het idee om in actie te komen en spullen in te zamelen.

Het was echt geweldig om te zien dat vele moeders net zo enthousiast waren als ik. De moms kwamen met overvolle fietstassen, lopend met grote vuilniszakken of speciaal met de auto naar de training om hun spullen in te leveren.

Meestal met een vette lach, manlief was vooral heel blij dat er eindelijk was opgeruimd. Maar soms ook met een traan. Het kan best lastig zijn om een babyperiode af te sluiten en alle babyspullen weg te doen, bijvoorbeeld als de wens op nog een kindje niet wordt vervuld.

Bij alle moms overheerst het gevoel dat het fijn is om te weten dat de spullen goed terechtkomen, bij (aanstaande) moeders die de spullen hard nodig hebben voor hun kindje.

De opbrengst; drie volgepropte auto’s spullen + drie bekende rode Stichting Babyspullen kliko’s gevuld met o.a.; 

  • heel veel kleertjes;
  • drie maxicosi’s;
  • twee kolfsets;
  • speciaal nieuw gekochte setjes lakentjes;
  • knuffels, boeken, speeltjes etc.

En er komt nog meer aan! De actieweken zijn nu afgerond, maar we blijven Stichting Babyspullen promoten!

Marcella van Erp

Mom in Balance – Breda Oosterhout Roosendaal

Back To Top