skip to Main Content
MamaLoes ambassadeur van Stichting Babyspullen

Bij Stichting Babyspullen voelen we ons stevig gesteund. Naast onze trouwe vrijwilligers zijn er veel bedrijven die een steentje bijdragen aan ons werk. Zo ook MamaLoes, de babyspeciaalzaak waar Loes de Volder aan het roer staat. MamaLoes is ambassadeur van Stichting Babyspullen. Wat dat inhoudt? We vertellen je er graag over.

Het begon met de inkoop van schaarse items

De samenwerking tussen MamaLoes en Stichting Babyspullen begon al in 2014. Sinds die tijd helpt MamaLoes Stichting Babyspullen om voordelig schaarse items in te kopen, zoals kruiken. In 2018 is de samenwerking uitgebreid. Loes: “Ik wilde niet meer alleen maar via de zijlijn ondersteunen, maar ook actief meehelpen om kindjes een goede start te geven in het leven.”

Inzameling van babyspullen in de winkels

Sinds december 2018 staan er in alle winkels van MamaLoes rode inzamelcontainers van Stichting Babyspullen. Hierin kunnen bezoekers babyspullen doneren, zoals kleertjes tot en met maat 92, verzorgingsproducten en beddengoed. De medewerkers van MamaLoes rijden regelmatig naar Heerhugowaard om de verzamelde spulletjes af te geven bij het sorteer- en distributiecentrum van Stichting Babyspullen. In 2019 brachten zij meerdere vrachtwagens vol met babyspullen. Daar hebben we heel wat babystartpakketten mee kunnen vullen.

Inzameling van babyspullen in de winkels van MamaLoes

Donaties bij aanschaf van producten uit de MamaLoes collectie

MamaLoes - Stichting Babyspullen - 100% Liefde

Naast de spulletjes die MamaLoes via de winkels inzamelt, steunen zij Stichting Babyspullen ook financieel. Voor elke aankoop van een product van het eigen merk, de MamaLoes collectie, doneert MamaLoes een deel van de opbrengst aan Stichting Babyspullen. In 2019 leverde dat ruim 9.000 euro op. Daarvan kunnen wij maar liefst 180 complete babystartpakketten maken!

.

Een plekje op de 9 maanden beurs

MamaLoes en Stichting Babyspullen op de 9 Maanden Beurs 2019

MamaLoes helpt Stichting Babyspullen ook om haar naamsbekendheid te vergroten. Van 20 tot en met 24 februari 2019 stond MamaLoes op de Negen Maanden Beurs in de Amsterdam RAI. Naast hun stand hadden zij speciaal een plekje gereserveerd voor Stichting Babyspullen. Zo konden alle (aanstaande) ouders, oma’s, opa’s en andere bezoekers van de beurs met ons kennismaken.

Ook achter de schermen is MamaLoes actief

En dat is nog niet alles… MamaLoes is ook achter de schermen actief voor Stichting Babyspullen. Dankzij MamaLoes kwam Stichting Babyspullen in contact met Realtime Solutions, de leverancier van ons voorraadbeheersysteem. Ook bij andere (logistieke) vragen koppelt MamaLoes ons graag aan een geschikte partner in haar netwerk.

Voorsorteren met het RIBW Brabant

De nieuwste ontwikkeling is dat MamaLoes ons vanaf 2020, samen met het RIBW dagbestedingscentrum in Tilburg, gaat helpen bij het voorsorteren van babyspullen. Alle spullen die MamaLoes in haar winkels inzamelt voor Stichting Babyspullen gaan naar het RIBW. De mensen van het RIBW sorteren deze spullen en geven ze weer terug aan MamaLoes. MamaLoes brengt de gesorteerde spullen vervolgens weer naar Stichting Babyspullen in Heerhugowaard.

Dank je wel MamaLoes!

MamaLoes heeft een groot sociaal hart, dat ook nog eens helemaal op de juiste plaats zit. Wat zijn zij een enorme steun voor Stichting Babyspullen. Hun praktische, financiële én organisatorische steun betekenen veel voor de stichting én voor alle kindjes die wij helpen.

We zeggen dus recht uit ons hart:

Dank je wel MamaLoes

Over MamaLoes

MamaLoes is een babyspeciaalzaak met vier winkels en een webshop. Je vindt de winkels in Goirle, Breda, Eindhoven en Utrecht. MamaLoes heeft niet alleen hart voor baby’s, maar ook voor grote mensen. Zo maken zij zich hard voor duurzame inzetbaarheid en sociaal werkgeverschap. Een mooi voorbeeld is dat MamaLoes het eerste bedrijf was dat in Nederland aan de slag ging met Open Hiring. Dat is het aannemen van mensen zonder vooraf een sollicitatiegesprek met hen te voeren. Zodat iedereen, ongeacht zijn of haar verleden, de kans krijgt om een mooie toekomst op te bouwen.

Meer weten over het ambassadeurschap?

Wil je meer weten over de samenwerking tussen MamaLoes en Stichting Babyspullen? Lees hier meer over het ambassadeurschap.

Back To Top