skip to Main Content

Het jaar 2020 vroeg om veel flexibiliteit, creativiteit, geduld en doorzettingsvermogen. Wij kijken met trots terug op dit bijzondere jaar, want ondanks alle uitdagingen konden we weer bijna 5.000 Babystartpakketten verstrekken en daarmee jonge ouders en baby’s helpen die onze steun zo nodig hebben.

Waar doen we het allemaal voor? 

In Nederland groeit nog steeds 1 op de 13 kinderen op in armoede. Dat betekent dat er jaarlijks 13.000 baby’s onder de armoedegrens worden geboren. Elke moeder moet ‘in blijde verwachting’ kunnen zijn en zich geen zorgen hoeven maken over al die dingen die een baby nodig heeft in de eerste twee levensjaren. Met een babystartpakket kunnen we die zorg wegnemen. De eerste twee jaar van het leven van je kind weten dat je in huis hebt wat écht nodig is. Niet perse nieuw, maar wel mooi om te dragen en fijn om te gebruiken, omdat het met zorg is geselecteerd en gesorteerd. En in een vrolijk, mooie pakket ingepakt natuurlijk! Alles voor dat ‘wowgevoel’ als het pakket wordt bezorgd. 

Elk kind heeft recht op een goede start, daar zetten wij ons als stichting voor in. We werken met een team van betrokken en enthousiaste vrijwilligers en ook dankzij de bijdragen van donateurs kan Stichting Babyspullen elke dag baby’s en jonge kinderen helpen met een babystartpakket. 

Wat hebben we in 2020 bereikt? 

Via de 221 inzamelpunten die we verdeeld over heel Nederland hebben staan, hebben we 127.952 kilo aan babyspullen ingezameld. Onze bus reed afgelopen jaar 61.189 kilometer om alle babyspullen te verzamelen en deze werden verwerkt in 4933 babystartpakketten. Dat allemaal met de hulp van 290 vrijwilligers, 240 donateurs, 22 sponsoren of partners. Maar we hebben nog veel meer bereikt! Bekijk hier ons prachtige jaarverslag en hieronder de visuele samenvatting die het jaar 2020 prachtig in beeld brengt!

Back To Top

Ja, ik word bestie en steun een moeder in armoede

Wordt Bestie

Met jouw vaste, maandelijkse of jaarlijkse donatie, maak jij het verschil!

Met een jaar lang donateurschap geef jij het eerste deel van het babystartpakket aan een pasbevallen moeder.

Elke dag worden er 35 baby’s geboren in armoede. Stichting Babyspullen vindt dat elk kind recht heeft op een goede start. Daarom zorgen wij voor een babystartpakket dat ouders de eerste twee levensjaren helpt hun baby een goede basis te geven.

Steun jij onze actie? Samen kunnen we nog veel meer kinderen een warme start geven!