skip to Main Content
Gummball in de Polder rijdt voor Stichting Babyspullen

Rijden voor het goede doel

In oktober 2019 organiseerde Tafelronde 144 uit Heerhugowaard een bijzonder evenement: zij reden met ruim 50 auto’s een toertocht door de polder om geld op te halen voor goede doelen. De naam van het evenement, Gummball in de Polder, is afgeleid van de wereldberoemde autorally ‘Gumball 3000’. Deze rally wordt gereden met bijzondere supercars. De auto’s in de Poldervariant waren niet minder bijzonder. Alle auto’s waren namelijk minimaal 25 jaar oud. Echte oldtimers dus! Met deze oudjes ondersteunden de deelnemers de jonkies: baby’s die geboren worden in armoede. Stichting Babyspullen was namelijk één van de goede doelen voor dit evenement. En dat leverde maar liefst €2.500 op! Het geld is ondertussen goed besteed. We hebben er veel schaarse items van gekocht voor in de babystartpakketten.

Naast de toertocht zijn de heren van de Tafel ook op bezoek geweest bij Stichting Babyspullen. Eind maart kwamen zij met een groep van 12 mannen sorteren, vouwen en inpakken. Samen hebben we ontzettend veel werk verricht, én mochten we twee nieuwe donateurs verwelkomen.

Heren van de Ronde Tafel: bedankt namens alle baby’s!


Wat is Tafelronde 144?

Tafelronde 144 Heerhugowaard is onderdeel van De Nederlandsche Tafelronde, een vereniging voor jonge mannen van 18 tot 40 jaar. Zij bevordert onderlinge vriendschap, stimuleert dat kennis, ervaringen en meningen worden uitgewisseld en draagt zo bij aan de ontwikkeling en ontplooiing van haar leden. Zij is ook een vereniging die aan service doet: als vereniging dragen de leden hun steentje bij door lokale en landelijke serviceprojecten actief en op eigen wijze te steunen. In Nederland zijn 193 lokale vestigingen van de Tafelronde, waaronder Tafelronde 144 in Heerhugowaard.

Meer weten? Kijk eens op Gummball in de Polder of op de website van de Nederlandsche Tafelronde.

Back To Top