skip to Main Content

Gastblog: Kim Kuiper-Leeuwerke

“Help mij even herinneren, de luiers zijn bijna op… Zouden ze deze week in de aanbieding zijn? Ik ga het gelijk opzoeken en nu ik toch bezig ben, bestel ik ze ook gelijk online.”

Herkenbaar? Eens in de zoveel weken bestel ik een maandbox luiers via internet. Wel zo makkelijk, want ze worden ook nog eens thuisbezorgd. Nu ben ik niet een enorme online shopper. Kleding zoek ik graag nog in een gewone winkel uit en het is ook leuk om soms lekker door de winkels te struinen. Maar online winkelen heeft een groot pluspunt, je kunt er anderen mee helpen zonder dat het je wat kost!

Shop via je pc, shop via doelshop!

Iets meer dan anderhalf jaar geleden heb ik mij geregistreerd op doelshop.nl. Via die site kan je doorklikken naar diverse webshops en als je dan een aankoop doet, wordt er een bepaald bedrag of percentage van jouw aankoop gedoneerd aan een goed doel. Je kunt kiezen uit bijna 350 goede doelen, waaronder Stichting Babyspullen.

In anderhalf jaar tijd heb ik via deze manier luiers en andere spullen gekocht, maar heb ik ook eten besteld via thuisbezorgd en ben ik van energieleverancier en zorgverzekeraar gewisseld. Inmiddels heb ik dan ook meer dan € 160,- bij elkaar gespaard voor Stichting Babyspullen. Dat is een donatie van bijna 9 euro per maand! En het kostte mij helemaal niets….

Bij zakelijke aankopen kan je dit natuurlijk ook doen. Veel grote winkels zijn hier namelijk bij aangesloten.

 

Shop via je smart device, shop via FlinderFly!

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen tegenwoordig meer shoppen via hun smart devices dan via de pc. Doe jij dat ook? Dan raad ik je aan om de app FlinderFly te installeren. Via deze app kan je doorklikken naar meer dan 60 bekende webshops en kiezen uit 18 goede doelen, waaronder Stichting Babyspullen.

Daarnaast heeft deze app een game-effect.  Je kiest een vlinder met het bedrag wat jij bij elkaar wilt sparen. Door middel van jouw aankopen groeit de vlinder.

Als de vlinder eenmaal volgroeid is, wordt het bedrag  van de vlinder gedoneerd aan het goede doel. Je kunt ook samen met vrienden & familie sparen, zo gaat het nog sneller!

Emma Verhagen, oprichter van FlinderFly, wilde naast haar baan als Global Digital R&D Manager nog iets anders doen voor de wereld. Een workshop bij Unilever “Discover your purpose” motiveerde Emma om FlinderFly op te zetten. ‘Ik realiseerde me dat ik twee doelen had. Ik wilde elke ochtend wakker worden met het gevoel dat ik niet alleen streef naar uitmuntendheid, maar ook mijn steentje bijdraag aan een groter doel.’

Door haar opleiding Business Information Management heeft Emma geleerd altijd naar een win-win situaties in uitdagingen te zoeken en dat is precies wat FlinderFly biedt. Het is een win voor de gebruikers, doordat zij een positieve invloed hebben op de wereld zonder dat het hen iets kost. Het is een win voor de shops, omdat het bewezen is dat de loyaliteit van consumenten toeneemt als de organisatie bijdraagt aan positieve sociale veranderingen. Daarbij komt dat de donatie gaat niet afgaat van het CSR-budget (corporate social responsibility), maar van het marketing budget, dus meer geld om goed te doen! En het is een win voor de goede doelen, omdat zij meer donaties ontvangen.

Zo werkt de app:

Doe je mee? Download de app & let the Flinders Fly!

 

 

 

Back To Top