skip to Main Content

Onlangs ontvingen we een bericht van Medina. In december 2017 werd zij moeder van een zoontje: Can Jaivy. Zij ontving voor haar kindje een babystartpakket van Stichting Babyspullen. Hoewel Medina er in eerste instantie wat moeite mee had om hulp te vragen, was ze uiteindelijk hartstikke blij met het babystartpakket. En dat niet alleen… ze doneerde weer spullen van haar zoontje aan Stichting Babyspullen. Én zij hielp een dag mee in ons sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard. Dit deed zij samen met Jessica. Jessica werkt bij de GGD en meldde Medina destijds aan voor het babystartpakket.

Medina schreef ons een bericht met daarin twee mooie lessen. Dat willen wij natuurlijk graag delen!

 

Medina en Can Jaivy

“Mijn naam is Medina, 28 jaar, alleenstaande moeder. Tijdens mijn zwangerschap had ik het niet heel breed. Ik liep bij het voorzorg programma van het GGD. Stichting Babyspullen had ik al van gehoord omdat ik weinig te besteden had en zag hier erg tegen op. Je word moeder dus dan moet je ervoor kunnen zorgen dacht ik, je wilt de regie in handen hebben. Alleen zit het dus niet altijd mee en kan ieder in zo een vervelende situatie belanden. Daarbij leven 1 op de 9 kinderen in armoede in Nederland, helaas komt het alledaags voor bij sommige gezinnen en je bent echt niet de enige! 

Ik ben toen aangemeld voor de babydoos van de stichting. Eerste instantie kon ik mijn trots niet aan de kant zetten, totdat ik echt spullen te kort kwam en de doos opende. Ik besefte op dat moment dat er hulp is! Alleen moet je wel de moed bij mekaar rapen om er naar te vragen. Daarna heb ik besloten om spullen van mijn zoontje te doneren aan de stichting en als volgt wilde ik zelf een dagje mee lopen. Dit ook omdat ik mede dankzij de situatie waar ik in heb gezeten, heb geleerd dat het mij voldoening, rust geeft en heb ik besloten te willen werken op maatschappelijk gebied voor in de toekomst.

Jessica en Medina bij Stichting Babyspullen

Het dagje meelopen, Dat was vandaag met Jessica. Ik kwam binnen en voelde mij heel gelukkig! Wat een initiatief! Ik was even sprakeloos, het ontroerde mij. Nog een traantje weggepinkt. Hoeveel spullen er wel niet lagen, dozen, kratten, zakken. Nieuw, gebruikt, goed geselecteerd. Speelgoed, buitenkleding en ga zo maar door. Wat een dankbaar gevoel, om al die mensen zo aan het werk te zien, in hun eigen vrije tijd, de energie en sfeer die er hangt. Zo fijn om te zien!

Ieder kan een ander helpen, of het nou door middel van hulpverleners zijn of dat het is door middel van spullen doneren aan een stichting.

Wat ik hier van heb geleerd is:
In elk dieptepunt schuilt er een mogelijkheid naar een hoogtepunt
en:
Durf te vragen naar hulp zonder schaamte”

 

Dank je wel voor je bericht en de mooie lessen Medina! We wensen jou en Can Jaivy een hele goede toekomst!

Back To Top