skip to Main Content

Stichting Babyspullen ontvangt donatie van Zorgdragende Commissie voor behoeftige kraamvrouwen ter gelegenheid van het 200-jarige bestaan

Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de “Zorgdragende Commissie voor behoeftige kraamvrouwen” is door hen een donatie gedaan in de vorm van de eerste 20 babystartpakketten voor Haarlem (en omstreken) voor 2021 met een donatiewaarde van € 1000,-. 

De Zorgdragende Commissie voor behoeftige kraamvrouwen is een bescheiden fonds dat kraamvrouwen in Haarlem e.o. die daar zelf onvoldoende middelen voor hebben, ondersteunt bij de aanschaf van de eerste materiële benodigdheden voor hun baby, zoals een kinderwagen, bedje of anderszins. 

De Zorgdragende Commissie voor behoeftige kraamvrouwen is 200 jaar geleden begonnen door het ondersteunen van behoeftige kraamvrouwen in Haarlem bij de aanschaf van de materiële benodigdheden voor hun baby. Zo werden pakketten verstrekt met onder andere luiers, babykleertjes en voor 14 dagen melk. Vergelijkbaar met het werk dat Stichting Babyspullen doet door het verstrekken van babystartpakketten. Dit is de reden voor de commissie geweest om te kiezen voor Stichting Babyspullen voor het doen van deze donatie ter ere van hun 200-jarige bestaan. Meer over de geschiedenis van de commissie is te lezen in het Jaarboek Haerlem van 2005 (verschenen in 2006), over deze oude Commissie is een uitgebreid artikel verschenen: https://nha.courant.nu/issue/JJVH/2005-01-01/edition/null/page/43

Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Zorgdragende Commissie is een boekje gemaakt en aangeboden aan de burgemeester van Haarlem, dit boekje is op de foto’s te zien. Voor meer info of voor een exemplaar van het boekje: zorgdragendeciehaarlem@gmail.com.

Stichting Babyspullen is blij met deze mooie donatie. Een mooi stukje geschiedenis. Het doel van de commissie is vergelijkbaar met dat van Stichting Babyspullen, zij het in een iets andere vorm; zorgen voor een goede start van kindjes door het beschikbaar stellen van de basisbenodigdheden in de eerste periode in het leven van een kindje. 

Back To Top