skip to Main Content

Bij Stichting Babyspullen werken inmiddels ruim 300 vrijwilligers. Een fantastisch aantal, waar wij heel trots op zijn. Alleen met de inzet van deze enthousiaste, betrokken vrijwilligers kunnen wij (aanstaande) ouders helpen. Om je een idee te geven van de vrijwilligers achter de stichting hebben wij Mari Jonker geïnterviewd. Lees snel verder om meer over haar betrokkenheid bij Stichting Babyspullen te weten te komen.

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Mijn naam is Mari Jonker, 59 jaar, 45 jaar samen met mijn eerste vriendje en grote liefde, moeder van 3 kinderen, oma van een prachtige kleinzoon, en sinds m’n vijfde al creatief met naald en draad.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terechtgekomen?
Via Facebook kwam ik bij Stichting Babyspullen terecht omdat de doelgroep me aansprak, en omdat onze dochter toen nog bijna om de hoek woonde bij het inleverpunt in Heerhugowaard. Zij nam geregeld spullen mee en ik bracht ze bij de stichting wanneer ik naar haar toe ging.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?
Na 13 jaar ben ik gestopt met mijn bedrijf Bibiana Wiegbekleding omdat ik verlangde naar meer rust en privétijd. Ik bekleedde 50 wiegen per jaar en was altijd aan het werk achter m’n naaimachine. Nu kan ik heerlijk op mijn eigen tijd en tempo van alles maken voor de stichting met de materialen uit mijn atelier. Zonder de druk van opdrachten, gewoon omdat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn. Daarbij komt dat ik véél liever weggeef dan dat ik ontvang, en als het dan voor zo’n goed doel is ben ik helemaal blij. Win – Win voor iedereen!

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?
Het liefst naai ik kleurrijke boxkleden met bijpassende gehaakte knuffels. Maar ook naai ik babyslofjes, schouderslabben, dekbedhoesjes, wieglakens enz. Als ik achter m’n naaimachine zit, kan ik helemaal blij worden van de gedachte dat er straks een babytje heerlijk ligt te spelen met iets wat ik heb mogen maken. De blijdschap die ouders ervaren wanneer ze hun baby-welkom-pakket ontvangen, vind ik elke keer weer ontroerend. Dat is te zien aan alle blijde berichten op de website.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?
Het maakt Stichting Babyspullen niet uit of je één knuffel maakt of honderd. Een kleine inbreng wordt net zo gewaardeerd als een grote stapel. Er zit geen prestatiedrang achter, alles wat je inlevert is welkom! Ik heb geregeld zelf spullen uit mijn atelier gebracht in Heerhugowaard en werd altijd vriendelijk ontvangen. De opslagloods ziet er elke keer goed gestructureerd uit en er wordt netjes omgegaan met wat je brengt. Daar spreekt een grote waardering uit en dat zie je terug in de vele enthousiaste berichten op de website. Op de Facebookpagina Creatief voor Stichting Babyspullen maken we elkaar enthousiast met foto’s en patronen van wat we gemaakt hebben en dat verbindt ook op een leuke manier!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen?
Als je net als ik graag creatief bezig bent dan is Stichting Babyspullen een geweldige reden om aan te doneren. Je hebt zelf al het plezier van het maken en geeft een ander het plezier van het ontvangen. “Wie goed doet… goed ontmoet”!

Wil je na het lezen van het interview met Mari Jonker net als haar als vrijwilliger voor Stichting Babyspullen aan de slag? Kijk dan eens op de pagina https://stichtingbabyspullen.nl/vacatures/ om te kijken of er een passende vrijwilligersfunctie voor je bij zit. Er zijn ook nog andere manieren waarop je ons kunt steunen. Meer daarover lees je op https://stichtingbabyspullen.nl/hulp-nodig/

Back To Top