skip to Main Content

Het is eindelijk zomervakantie! En ondanks dat de regels rondom het coronavirus veel soepeler zijn dan een tijdje terug, is het nog steeds een andere zomer dan anders. Het is een gekke tijd met veel onzekerheden. Een vakantie naar het buitenland zit er waarschijnlijk niet in, maar misschien kan door een vakantie in Nederland door de onzekere financiële tijden ook een streep. Of was alles al volgeboekt. 

Dat is jammer, maar dat betekent niet dat je wekenlang met de kinderen thuis moet zitten. Er zijn nog genoeg leuke uitstapjes die je met zijn allen kunt ondernemen. Ook in tijden van corona en als het financieel misschien allemaal even wat minder gaat (of dat nou door corona komt of een andere oorzaak heeft). Bij Stichting Babyspullen zitten we vol leuke ideeën voor low-budget en coronaproof uitstapjes. De 3 leukste zetten we hieronder voor je op een rijtje!  

Een dagje strand

Op de superdrukke dagen na, is het op het strand natuurlijk makkelijk 1,5 meter afstand houden. En is het toch erg druk, dan moet je misschien iets verder lopen of fietsen om een rustig plekje te vinden (want die zijn er echt!). 

Het strand is natuurlijk heerlijk als het mooi weer is (en als je een beetje in de buurt woont natuurlijk ;-)). Zwemkleding, handdoeken, speelgoed en eten en drinken mee en iedereen kan zich de hele dag vermaken (en dat kost helemaal niets). 

Maar wat als het weer deze zomer een beetje tegenvalt? Ook dan is het heel leuk om naar het strand te gaan. Waar anders kunnen de kleintjes zo goed uitrazen als op een oneindig stuk zand als het strand is?

Naar de grote speeltuin 

Sinds enkele maanden zijn de grote speeltuinen weer open. Je weet wel, die speeltuinen waar de kinderen zich moeiteloos uren kunnen vermaken. Er gelden nog wel wat regels, zoals een maximaal aantal oudere bezoekers, maar als je ’s ochtends op tijd heen gaat, is er vast nog plek.

Het mooie aan een grote speeltuin is natuurlijk dat de entreeprijs voor kinderen vaak maar een paar euro’s is en je als ouders niets betaalt. Daar krijg je veel voor terug. Zo is er veel meer om in, op of onder te spelen dan in de speeltuin in de wijk. Een dagje naar de grote speeltuin is echt een dagje uit (zeker voor jongere kinderen) en goed voor uren speelplezier!

Picknicken in het bos of park

Als het strand niet echt bij je in de buurt is, kun je ook op andere plekken in de natuur van de zomer genieten. Wat dacht je ervan om met z’n allen naar het park of bos te gaan, op fiets of lopend, en daar te genieten van een heerlijke picknick? Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een koelbox vol lekkere broodjes, hapjes en drankjes en een picknickkleed (die je eerst met de kinderen samen kunt maken van oude tafelkleden of lapjes stof die je nog hebt liggen).

Een picknick is een superleuk en gezellig gezinsuitje waarmee je heel coronaproof bezig bent en wat helemaal niet veel hoeft te kosten (wat je normaal thuis eet, neem je nu mee voor onderweg). Kinderen vinden het geweldig om midden in de natuur te eten en ook voor ouders is het heerlijk ontspannend (of ontspannender dan thuis ;-)). 

Welke uitstapjes ga jij deze zomer maken? Laat het ons weten op Insta of Facebook. 

Back To Top