skip to Main Content

Persvoorlichting

Voor meer informatie, interviews of vragen naar aanleiding van actualiteiten kun je contact opnemen via:

072 737 02 63

Persbericht

Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken wij gratis via diverse instanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Waarom doen we dit? Omdat in Nederland per dag bijna 50 kinderen per dag worden geboren in armoede. Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start!

Wie zijn wij?

12 maart 2012 namen Marjolijn en Gyula Hermus het besluit om de strijd aan te gaan met de harde waarheid; jaarlijks groeien in Nederland enorm veel baby’s op in armoede. Met Stichting Babyspullen creëerden ze een plek waar gebruikte en nieuwe babyspullen worden verzameld voor (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben.

Inmiddels hebben bijna 300 vrijwilligers zich aangesloten bij Stichting Babyspullen en is er een breed netwerk van partners ontstaan. De Stichting verstrekt ondertussen jaarlijks meer dan 5.000 gratis babystartpakketten aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

Hoe werken wij?

Stichting Babyspullen heeft door heel Nederland inzamelpunten waar iedereen gebruikte en nieuwe babyspullen kan doneren. Onze vrijwilligers controleren deze spullen op kwaliteit. Vervolgens maken we er babystartpakketten van. Het babystartpakket bestaat uit twee delen en bevat kleding en verzorgingsspullen voor baby’s en dreumesen tot anderhalf jaar. Babystartpakketten zijn verkrijgbaar in een jongens en meisjes variant. (Aanstaande) ouders kunnen via hulpverleningsinstanties, zoals de Voedselbank of Jeugdzorg, een pakket aanvragen. Zo weten we zeker dat de pakketten terechtkomen bij de baby’s die ze het hardst nodig hebben.

Hoe kan je ons steunen?

Word donateur

Stichting Babyspullen is volledig afhankelijk van donaties om (aanstaande) ouders in financiële nood te helpen. Iedere bijdrage, groot of klein, is welkom en stelt ons in staat nog meer baby’s een goede start te geven. Hier vindt je meer informatie over de verschillende vormen van financiële donatie.

Schenk babyspullen

Mensen kunnen ons ook helpen door babyspullen te schenken: kruiken, hydrofiele luiers, beddengoed, kleding tot en met maat 92. Op onze website staat meer informatie over de verschillende inzamelpunten plus een uitgebreid overzicht van spullen die wij in de pakketten stoppen.

Help als vrijwilliger

Stichting Babyspullen kan baby’s helpen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Dit kan zijn door te helpen met inzamelen, sorteren, het maken van pakketten, transport, maar ook met bijvoorbeeld promotie en fondsenwerving. Op onze website zijn alle actuele vacatures te vinden.

Voor meer informatie of interviewaanvragen kun je contact opnemen met ons marketing en communicatieteam via: info@stichtingbabyspullen.nl

Stichting Babyspullen

Nijverheidsplein 2F
1704 RB Heerhugowaard
072-7370263

https://stichtingbabyspullen.nl/

Vrij te gebruiken beeldmateriaal

Logo Stichtng Babyspullen
Back To Top