skip to Main Content

Na het succes van vorig jaar, roept Stichting Babyspullen dit jaar weer vrijwilligers op om een boodschappenactie te houden in hun buurt.

Waarom organiseren Stichting Babyspullen de boodschappenactie?

Om onze babystartpakketten compleet te maken met items die niet zo veel bij ons gedoneerd worden (schaarse items noemen we dat). Met de babystartpakketten helpen wij kindjes die geboren worden in armoede aan een goede start. Daarnaast brengen wij Stichting Babyspullen onder de aandacht, en hiermee ook de (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben waardoor zij niet de noodzakelijke babyuitzet voor hun kindje kunnen aanschaffen.

Hoe wordt er om schaarse items gevraagd? 

Door middel van flyers/boodschappenlijstjes. Op het boodschappenlijstje staan onze schaarse items. Als vrijwilliger deel je op deze dag boodschappenlijstjes uit met daarop artikelen die we goed kunnen gebruiken voor de babystartpakketten. Daarmee vraag je het winkelend publiek om één of meer producten van het lijstje te kopen en in te leveren bij de vrijwilligers. Stichting Babyspullen zorgt ervoor dat jij de boodschappenlijstjes op tijd ontvangt.

Waar wordt de boodschappenactie gehouden?

Jij kunt zelf een locatie regelen zodat je alleen of met vrienden/kennissen en de boodschappenlijstjes uitdelen en vragen of voorbijgangers iets willen kopen van het boodschappenlijstje. Vaak staan onze vrijwilligers bij een supermarkt of winkelcentrum omdat hier de meeste mensen lopen. Als je een locatie in gedachten hebt, zorg er dan wel voor dat je toestemming hebt om die dag te flyeren voor het goede doel. Je kan er voor kiezen om een paar uur te helpen, dit kan je overleggen met de locatie. Wij kunnen je helpen aan een persbericht om het aan te kondigen. Daarnaast vermelden wij het op onze website.

Hoe meld ik een boodschappenactie aan?

Super dat je ons mee wilt helpen a.s. 17 oktober. Via een mail naar evenementen@stichtingbabyspullen.nl meld je jouw boodschappenactie aan. Ook bij vragen over evenementen kan je daar een mail heen sturen.

Geen tijd om zelf een boodschappenactie te organiseren, maar wil je wel graag doneren? Kijk dan hieronder waar en wanneer we al een boodschappenactie gepland hebben:

LocatiePlaats/Provincie
Winkelcentrum MiddelburgMiddelburg (Zeeland)
Zeeman VleuterwijdeVleuten (Utrecht)
Etos KloosterveenAssen (Drenthe)

Hoe komen de babyspullen die ik ingezameld naar Stichting Babyspullen?

De ingezamelde items kunnen naar onze loods in Heerhugowaard gebracht worden, of naar een inzamelpunt in de buurt. Dit gaat vaak in overleg.

Maak deze actie kenbaar in jouw omgeving en doneer de producten aan Stichting Babyspullen. Elk kind heeft recht op een goede start!

Voor meer informatie, neem contact op met evenementen@stichtingbabyspullen.nl.

Geen boodschappenactie bij jou in de buurt, en geen tijd om deze zelf te organiseren?

Komen we niet bij jou in de buurt en heb je zelf geen tijd om deze te organiseren, maar wil je ons wel steunen?  Dan kan je ons ook financieel steunen door een donatie te doen via onze webshop. Van deze financiële donaties kopen wij ook onze schaarse items in.

Alvast bedankt voor je hulp!

Back To Top