skip to Main Content
Menu
Blog Hannelore: Moederdag

Om Moederdag kan ik nooit heen, want al een paar weken ervoor druppelen de eerste persberichten binnen. Dat zijn meestal grappige lijstjes of statistieken van bedrijven, die hopen dat hun naam wordt genoemd als dit onderzoek de krant of radio haalt. Cosmeticabedrijven concluderen bijvoorbeeld vaak dat moeders het liefst een lekker luchtje krijgen, terwijl de bloemenbezorgers ontdekken dat het standaard bosje bloemen nog steeds op nummer één staat. En onderzoeksbureaus, die zichzelf weer even in de spotlights willen zetten, concluderen belangeloos dat de eigen knutsels van kinderen natuurlijk het allerleukst worden gevonden door hun trotse mama’s. Allemaal waar natuurlijk en ik lees zelf ook vaak dit soort onderzoekjes voor in de show van Coen en Sander op Radio 538. En eigenlijk, als we eerlijk zijn, vinden wij mama’s alles wel welkom, toch? Die knutsels zijn hartverwarmend, dat luchtje meer dan welkom en een bosje bloemen is ook altijd oke. Maar afgezien daarvan ben ik op Moederdag vooral blij dat ik moeder ben. Moeder van de twee allerleukste en allerliefste kinderen van de hele wereld. Dat is het mooiste cadeau! Maar… (en nu ben ik even heeeeeel eerlijk)… ik zou ook wel eens weer een boek willen lezen (want zodra ik daarvoor een keer tijd heb, val ik in slaap), een weekendje weg willen met mijn man (de laatste keer samen uitslapen is een jaar of vijf geleden) of een hele dag zonder schuldgevoel in mijn eentje lekker lui lummelen (ik herhaal: zonder schuldgevoel). Maar….doe dan toch maar weer zo’n zelfgeknutseld cadeautje, hoor. De rest komt wel over een jaar of vijftien.

Back To Top